Pressbild-Jag-brinner
Jag brinner
Pianoskogen - pressbild
Pianoskogen
Pianoskogen
Pianoskogen
Låsberget
Låsberget
LåsBerget
Låsberget
Låsberget
Låsberget


JAG BRINNER,  45 min

Dokumentärfilm av Åsa Linder och Eva Sjöblom.


Samproduktion: Film i Dalarna.

 

Reine Ullén var nära att mista livet i skogsbranden i Västmanland 2014. Räddad av tre modiga brandmän och med 65-procentiga brännskador, är han djupt tacksam att han lever. Samtidigt har den traumatiska händelsen satt djupa spår. Hans kollega Robert omkom och i Reines inre pågår en omvärdering av livet och dess mening. Hur går man vidare när en katastrof inträffar?


JAG BRINNER visades på SVT 2019.PIANOSKOGEN, 8 min

Kortfilm av Åsa Linder och Eva Sjöblom


Pianon i en skog bryts sakta ner av väder och vind, för att slutligen återgå till naturen. Från början var pianona en tidsbegränsad ljudinstallation. Men den ovanliga utställningen blev kvar, likt en förgänglighetens minneslund som lämnar få besökare oberörda.

Hösten 2014 togs instrumenten bort från skogen vid Stora Hyttnäs museum i Sundborn i Dalarna.


PIANOSKOGEN har bl.a. visats på Uppsala Internationella Kortfilmsfestival 2014 där den tävlade i kategorin bästa svenska kortfilm, Video Gud Festivalen i Smedjebacken 2014, Maskinhuset i Grängesberg 2014 i samband med konstutställningen "Förändring och identitet", Bio Kontrast i Leksand 2016, Women Over 50 Film Festival 2021. LÅSBERGET, 28 min

Dokumentär/novellfilm av Åsa Linder och Andreas Hultgren.


Samproduktion: Film i Dalarna.

Med stöd av: Länskonst Dalarna, Film i Västmanland


Huset ropar på mig, skriker om nätterna, vill att jag ska komma och bevittna någonting. Uthusen brinner i mina drömmar... Jag återvänder till min mormors barndomshem, mina somrars fristad. Nu ett ödehus.


LÅSBERGET har bla visats i Falu Gruva där filmen invigde Falu Konstvecka 2011, Video Gud konststationer i Gävleborg, Uppland och Dalarna under 2011-2012, Dalarnas Museum och Walk of Art 2012, Maskinhuset i Grängesberg 2014 i samband med konstutställningen "Förändring och identitet", Magasinet i Falun och Dalarna Modern 2014.


PÅGÅENDE ARBETEN


LOVE DUET 

Långfilmsmanus under utveckling, regi Suzanne Osten. 

I 60-talets rådande hierarkier drömmer en ung kvinna om att bli filmregissör, så för att nå sitt mål skaffar hon sig en värdig sparringpartner och går slutligen en avgörande rond mot det manliga geniet - makten - patriarkatet.


SMART

TV-serieidé under utveckling, tillsammans med Piotr Marciniak. I klyftan mellan sjunkande skolresultat och arbetslivets stigande utbildningskrav startar ett ungt par ett nytt slags brottssyndikat som erbjuder attraktiva utbildningsplatser till de som vill betala notan.

Fritt baserad på verkliga händelser.


TVÅNG

Dokumentärfilm av Åsa Linder och Eva Sjöblom, i produktion. Filmen följer ett ungt par, Emily och Joakim. De kämpar dagligen med en ständigt närvarande antagonist. Emily har OCD tvångssyndrom vilket gör att livspusslet blir omöjligt att få ihop.


SLIPSSKOGEN

Kortfilm av Åsa Linder och Eva Sjöblom, i produktion

Den snåriga skogen gömmer en överraskning. De gängliga träden bär slips.